Assistentiewoningen

De assistentiewoningen staan open voor iedereen vanaf 60 jaar: alleenstaanden en echtparen, validen en anders-validen.

De assistentiewoningen bieden een ideale oplossing voor iemand die niet langer (alleen) thuis wil wonen, maar ook niet naar een woonzorgcentrum wenst te gaan.
De assistentiewoningen bieden de privacy en de zelfstandigheid van een eigen woning, en de bescherming en geborgenheid van een woonzorgcentrum.

de lelie assistentiewoning1de lelie assistentiewoning2

Momenteel zijn er 204 assistentiewoningen, verdeeld over Amaryllis, Orchidee, Iris, Tulipa, Lelie, Camille, Residentie Villa Haletra 1,2 & 3 die gelegen zijn in en rond de site van WZC Veilige Have. 

Daarnaast voorziet Veilige Have ook de uitbating van Residentie academie, (klik voor meer info) gelegen nabij het station van Aalter. De residentie bestaat uit 65 gloednieuwe assistentiewoningen en is samenwerking van M-project, Vastgoed & Ontwikkelingen en Veilige Have. 

Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een cafetaria met zonneterras en wasserette voorzien.

Alle maaltijden kunnen in de cafetaria of bistro worden gebruikt, of bij ziekte ook op de kamer. Daarnaast kan ook rekening gehouden worden met dieetvoorschriften. 
In de wasserette kan gebruik gemaakt worden van de was- en droogmachines.
Tevens kan beroep gedaan worden op de dienstverlening van het woonzorgcentrum: kapsalon, pedicure, poetsdienst, boodschappendienst, bibliotheek.
Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten van het Lokaal Diensten Centrum (LDC). Daarnaast worden door Veilige Have ook speciale activiteiten ingericht voor alle bewoners van de assistentiewoningen.

tulipa assistentiewoning1tulipa assistentiewoning2

De assistentiewoning (oppervlakte variërend van 50 tot 150 m²) bestaat uit een inkom met halkast, een woonruimte met keuken/kitchenette, berging, een slaapkamer die in directe verbinding staat met een ingerichte badkamer.

  • Alles is optimaal aangepast aan rolwagengebruikers.
  • Elke assistentiewoning is voorzien van grote vensters en beschikt over een ruim terras.
  • Alle nutsvoorzieningen zijn voorzien, zoals TV-distributie.
  • Aan de privacy is maximale aandacht besteed: eigen telefoon, brievenbus en videofoon voor bezoek.
  • De assistentiewoning kan naar eigen smaak worden behangen en met eigen meubelen worden ingericht.
  • Elke kamer en het hele gebouw is uitgerust met een branddetectiesysteem en elke assistentiewoning is uitgerust met een nood-verpleegsteroproepsysteem.

De dagprijs voor een assistentiewoning wordt opgesplitst in zorg en ondersteuning & genotsrecht. In onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven per blok van assistentiewoningen. De individuele prijzen per assistentiewoning kunnen opgevraagd worden bij de sociale dienst – sociale.dienst@veiligehave.be)

prijzen van toepassing vanaf 01/04/2024 totale dagprijs zorg & ondersteuning genotsrecht
AW Veilige Have (Amaryllis, Orchidee, Iris, Tulipa, Lelie) € 31,96 - € 58,94/dag  € 10,67/dag € 21,29- € 48,27/dag
AW Residentie Villa Haletra € 33,02 - € 60,76/dag € 10,65/dag € 22,37- € 50,11/dag
AW Residentie Academie € 33,96 - € 53,06/dag € 10,02/dag € 23,94 - € 43,04/dag